Zwangerschap: Mijn wens om thuis te bevallen

Als alles tijdens de zwangerschap goed gaat, krijg je op een gegeven moment een keuze voorgelegd. Wil je in het ziekenhuis of thuis bevallen? Bij mij was die keuze snel gemaakt. Graag vertel ik jullie meer over mijn wens om thuis te bevallen toen ik in verwachting van Mase was.

Zwangerschap
Tijdens mijn zwangerschap verliep alles heel erg soepeltjes. Ik heb tijdens mijn hele zwangerschap geen last gehad van kwaaltjes. Daarnaast heeft mijn gezondheid mij niet in de steek gelaten en ben ik lekker in beweging gebleven, door de cursus Zwanger en Fit, tot het einde van mijn zwangerschap. Toen mij de vraag werd gesteld door de verloskundige of ik een voorkeur heb waar ik mag gaan bevallen zei ik meteen en volmondig: “THUIS!”

Mijn Wens
Ik zei volmondig en zonder aarzelen meteen THUIS! Mijn vriend en ik hebben het natuurlijk wel eerst overlegd, maar goed ik ben degene die het moet doen dus ik bepaal ;-). Daarnaast wonen wij in de stad en zijn wij binnen 5 minuten in het ziekenhuis mocht het nodig zijn. Mijn wens om thuis te bevallen heeft vooral te maken met het feit dat ik een negatieve associatie met het ziekenhuis heb. Ik heb zelf (gelukkig) nog nooit in het ziekenhuis gelegen maar familie en vrienden wel, en dit was meestal om zeer ernstige redenen. Ik zag mijzelf dus totaal niet kunnen ontspannen in een ziekenhuis omgeving.

Zo werd de wens om thuis te bevallen een beetje een obsessie. Die ik in de loop van mijn zwangerschap toch echt los moest laten. Want je hebt niet alles in de hand. Begint de bevalling voor de 37 weken dan mag je naar het ziekenhuis, is je vruchtwater niet helder dan mag je naar het ziekenhuis en zo zijn er natuurlijk meer scenario dat het veel veiliger is om in het ziekenhuis te bevallen. Ik leefde eigenlijk naar elke mijlpaal toe! De 37 weken waren gepasseerd, mooi het mag thuis gebeuren. Toen mijn vliezen braken YES! helder vruchtwater we mogen het thuis gaan doen! Zo kwam mijn wens beetje bij beetje in vervulling.

Hadden jullie een sterke voorkeur waar je mocht bevallen? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

Liefs,

Céline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *