Zwangerschap: Week 39 Ontsluiting? Strippen?

Nu ik dit schrijf ben ik net bij de verloskundige geweest. En het lijkt erop dat ons kleine meisje niet heel lang meer op zich laat wachten. Hoe het verder is gegaan vertel ik jullie hieronder.

Afspraak verloskundige 
Het is maandagmiddag 6 november en om 14.30 heb ik een afspraak bij de Verloskundige. Naar deze afspraak heb ik sinds vorige week al uitgekeken want ze gaat kijken of ik ontsluiting heb en of ze mij vervolgens kan gaan strippen. Het mag van mij namelijk nu echt wel gaan beginnen. Lichamelijk ben ik op en mijn hormonen maken het er ook niet makkelijk op. De zorg voor mijn kleine mannetje moet ik elke dag uit handen geven wat mij veel pijn doet als moeder. Maar op dit moment kan ik niet anders. Ik kan hem niet eens zelf in zijn eigen bedje tillen. Gelukkig heb ik hele lieve ouders en schoonouders die voor ons klaar staan  en ons ontzettend veel helpen.

Ontsluiting? Strippen? 
Goed terug naar de afspraak, na de standaard controle van de bloeddrukmeting, de buik opmeten en het hartje luisteren ging de verloskundige toucheren. Geen pretje maar hoort erbij. Straks lig ik een paar uur met me benen wijd om een kind op de wereld te zetten dus nu maar meteen even over het schaamte moment heen. Ze is ontzettend lief en erg professioneel dus ik voel mij totaal niet ongemakkelijk. En JA! ze kan me ook gaan strippen want ik heb al maar liefst 3cm ontsluiting. YES YES YES!

Maar uit mijn vorige ervaring weet ik dat het niet hoeft te betekenen dat de bevalling ook daadwerkelijk gaat beginnen. Bij mijn vorige bevalling ben ik namelijk ook twee keer gestript voordat het iets deed. We maken vervolgens de afspraak om het even aan te kijken deze week en mocht ze zaterdagochtend nog niet geboren zijn dan mag ik bellen en dan komen ze langs voor poging 2.

Dolblij bel ik mijn vriend en ga ik snel naar huis. Even een uurtje goed bewegen om vervolgens te gaan rusten. Nu ik op de bank lig schrijf ik deze blogpost. Ik ben benieuwd of ze zich gauw gaat laten zien of dat we gewoon nog even geduldig moeten wachten.

Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs,

Celine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *