Zwangerschap: Mijn tweede trimester

Inmiddels zit ik al in het derde trimester maar ik wilde toch graag een artikel met jullie delen over mijn tweede trimester. Mijn tweede trimester begon namelijk prima maar eindigde niet goed. 

Een goed begin..
Na een rommelig eerste trimester met flink wat misselijkheid keek ik uit naar het tweede trimester. Ik kon mij namelijk goed herinneren hoe goed ik mij voelde tijdens mijn zwangerschap met Mase. Ik vond het echt een wereld van verschil! Ik voelde mij goed, genoot van mijn groeiende buikje en ik straalde. Toen ik de 14 weken aantikte voelde ik mij ook zo! Ik genoot van mijn buikje en kon niet wachten tot ik ons kleintje kon voelen. We besloten om te wachten met de geslachtsbepaling tijdens de 20 weken echo.

De vakantie
Vervolgens gingen we op vakantie naar Kroatie toen ik ongeveer 17 weken zwanger was. En tijdens de vakantie begonnen er wat kwaaltjes op te doemen die ik nog niet herkende of laat mij het zo zeggen ik kreeg hier pas last van met de zwangerschap van Mase echt aan het einde toen ik 36 weken was. Ik kreeg namelijk ontzettend last van pijn in mijn bekken, in mijn stuitje en onderrug. Eerst dacht ik nog misschien doen we iets te veel. Je wandelt namelijk nogal wat af op vakantie dus ik probeerde af en toe mijn rust te pakken en schonk er niet zoveel aandacht aan. Gaat wel weer over dacht ik…oh boy i was wrong.

Einde van het tweede trimester…
Ne de vakantie bleven de klachten aanhouden en vooral tijdens het werken had ik veel last. En zo eigenwijs dat ik was bleef ik de klachten negeren. Totdat ik tijdens het lopen door mijn linkerbeen heen zakte en even het gevoel helemaal kwijt was. Dit was voor mij het moment dat ik dacht dit gaat zo niet meer. Ik belde de fysio of vrijdag en op maandag mocht ik meteen langskomen. Na een tweetal oefeningen constateerde zij meteen flinke bekkeninstabiliteit! Onmiddellijk minder werken of stoppen. Omdat ik niet meteen de handdoek in de ring wilde gooien besloot ik halve dagen te werken. Dit hield ik nog twee weken vol en na advies van de fysio, verloskundige en Arbo arts ben ik gestopt. Iets wat ik ontzettend moeilijk vond en ook echt even heb moet verwerken. Ik zal hier nog wel even een artikel over schrijven want ik heb mijn gedachten hieromtrent op papier gezet.

En nu..
Nu doe ik het rustig aan en wil ik heel graag genieten van het derde en laatste trimester. Want de eerste periode is weer hartstikke snel voorbij gevlogen.

Hoe verliep jou zwangerschap? Veel last van kwaaltjes gehad of viel het mee? Praat gezellig mee in de comments.

Liefs,

Céline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *