Zwangerschap: Het eerste trimester van mijn tweede zwangerschap

Wat is de eerste tijd ontzettend snel gegaan. Bij 5 weken had ik de positieve test in mijn handen en een week later hing ik boven de WC. Ja, het eerste trimester liep niet helemaal vlekkenloos.

Eerste zwangerschap
Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik totaal geen last van kwaaltjes. Dit vond ik zo vreemd dat het mij af en toe echt zorgen baarde of alles wel goed ging! En ja, dit was zeker het geval want er kruipt een gezond ventje van 1 rond. Nu was ik ook erg benieuwd of ik bij mijn tweede zwangerschap wel last zou krijgen van kwaaltjes. Het antwoord daarop is JA. Het eerste trimester was pittig.

Misselijkheid
Toen ik eenmaal wist dat ik zwanger was kon ik mijn geluk niet op. Het was ontzettend snel gelukt en het kwam ook wel een beetje als verassing aangezien ik nog geen inzicht had wat mijn cyclus nou was. En vanaf dat moment begon de misselijkheid. Ik dacht eerst, zit het misschien tussen mijn oren? Maar nee hoor de daarop volgende weken bleef ik de gehele dag misselijk totdat ik iets at. Maar ik moest niet te veel eten want dat werd ik daar weer misselijk van. Maar goed het hoge punt kwam rond de 9 weken waarbij ik goed ziek werd en letterlijk alles eruit gooide, dit hield een week aan en toen werd de misselijkheid langzaam minder. En bij de twaalfde week was ik er vrijwel helemaal vanaf.

Vermoeidheid 
  
Wat ik mij van mijn eerste zwangerschap nog erg goed kan herinneren was de vermoeidheid. Ditmaal was dit ook weer het geval. Het was soms wat lastig hiermee om te gaan aangezien er een klein boefje van 15 maanden rondkruipt die de nodige aandacht vraagt. Maar tijdens zijn slaapjes dook ik ook lekker op de bank en pakte ik mijn rust. Zo was het heel goed te doen en uiteindelijk ga je er ook gewoon in mee en kan je veel meer dan jij soms zelf denkt!

Dit waren de twee kwaaltjes waar ik het meeste last van had! Soms was het even pittig maar al met al mag ik absoluut niet klagen! En gaat het tweede trimester tot nu toe super!

Hoe verliep jullie eerste trimester? Veel kwaaltjes of totaal niet? Laat het weten in een reactie!

Liefs,

Céline

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *