Mommy Personal: Namen bedenken

Soms hoor ik verhalen van vriendinnen, familie of kenissen dat ze direct een naam voor hun kindje in gedachten hadden. Dat vind ik ontzettend knap want ik vond het heel erg moeilijk om een naam te bedenken tijdens mijn eerste zwangerschap! Ik had last van namenstress.

In het begin van mijn eerste zwangerschap was ik er eigenlijk nog niet zo mee bezig. Ik schoof het een beetje voor mij uit zo van we zien het wel zodra wij weten wat het gaat worden. Vlak voor de “pretecho” (het geslacht werd bepaald) vond ik het toch wel leuk om een lijstje te maken met zowel meisjes als jongensnamen. Zo gezegd zo gedaan.

Na de pretecho werd duidelijk dat wij een jongetje verwachten. Super leuk! Ik kon mij dus beperken tot het verzinnen van een leuke jongensnaam of namen. Want dat is natuurlijk ook nog een dingetje. Krijgt het kindje 1,2, 3 of meerdere namen? Onze zoektocht ging verder en elke naam die ik voorbij zag komen nam ik in mijzelf op en dacht is dit wat?  En dan riep ik weer een naam naar vriendlief en wat vind je hiervan? Nou dat ging zo maar door, whatsappen met ideetjes voor namen, e-mailen tijdens werk (oepsie) naar elkaar met verschillende  namen. Ik struinde alle namen websites af maar steeds was het toch net niet de naam die wij mooi vonden.

Waar ik vooral tegenaan liep tijdens mijn zoektocht naar de juiste naam is:

  • Het is de rest voor zijn leven!
  • Is de naam leuk voor een baby’tje maar ook als hij straks volwassen is?
  • Is het een veel voorkomende naam?
  • Nee schat niet die naam die doet mij denken aan…

Uiteindelijk na veel zoeken hebben wij een mooie twee mooie namen  gevonden voor onze zoon. Voor onze dochter die wij in November verwachten hebben wij altijd al een bepaalde naam in gedachten gehad! Zo grappig dat dit dus al meteen duidelijk voor ons was.

Liefs,

Céline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *