Mommy Tip: Twee super handige boeken voor Mommy’s (to be)

Sinds ik mama ben verdiep ik mijzelf graag in literatuur over de groei en ontwikkeling van een baby en kind. Vooral omdat ik in het begin van mijn moederschap erg onzeker was en graag alles wilde analyseren. Dus ik dook in de boeken! 

Bij ieder huiltje, ieder pijntje dacht ik waar komt dit vandaan? Ik wilde graag inzicht krijgen hoe mijn kleine mannetje groeit en zich ontwikkelt. Hoe beleeft hij zijn omgeving? Wanneer kunnen wij met vast voedsel beginnen en hoe krijg je een beetje een ritme met een kleintje? En welk ritme is een beetje logisch? Allemaal vragen die ik kreeg op het moment dat hij geboren werd en groeide. Ik ben toen het internet opgedoken en ben gaan kijken welke boeken hier een antwoord op geven.

Ik kwam toen uiteindelijk bij het bekende boek ‘Oei ik groei!’. Een fijn boek waarin heel duidelijk de sprongetjes van je kleintje wordt uitgelegd. Daarbij de symptomen die bij een sprongetje horen, wanneer het sprongetje ongeveer plaatsvindt en wat de ontwikkeling precies inhoudt. Het boek is heel duidelijk en overzichtelijk geschreven. Daarnaast heeft oei ik groei ook een app die je kunt downloaden op je telefoon. De app stuurt je een signaal wanneer er weer een sprongetje aankomt.

Het andere boek dat ik hee enthousiast over ben is ‘Zo krijg je een blije baby’. Dit boek heeft mij vooral geholpen inzicht te geven hoe een dag- en nachtritme er uitkan zien voor een kleintje. Het boek heeft handige schema’s met tips en uitleg hoe het slapen bij een kleintje werkt en wat je kunt doen om een ritme te creëren. En geeft leuke en handige tips voor de eerste hapjes van je kleintje.

Beide boeken vond ik zeer interessant en hebben mij inzicht gegeven over de groei en ontwikkeling van mijn kleine man. Ieder kleintje ontwikkelt en groeit natuurlijk op zijn eigen tempo en je moet je zeker niet vastklampen aan een boek. Maar het geeft wel inzicht en een beetje vertrouwen!

Hebben jullie nog tips voor leuke boeken die gaan over de ontwikkeling en groei van een kleintje? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

Liefs,

Céline

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *