Mommy personal: Onze kraamweek

Inmiddels zijn wij alweer drie weken verder. En zweef ik nog steeds op de spreekwoordelijke ‘roze wolk’. Wat ben ik ontzettend aan het genieten van ons kleine meisje en ons gezin. Mijn kraamweek was een week vol emoties met ups en soms downs. Hoe onze kraamweek verliep vertel ik jullie graag. 

Na de bevalling
Na de bevalling in het ziekenhuis ben ik na een paar uurtjes ontslagen en konden wij op weg naar huis. In het ziekenhuis had mijn vriend de kraamzorg gebeld en wij zouden een kraamverzorgster krijgen die ons zou helpen opstarten en uiteindelijk zou de dag erna, de maandag, onze kraamverzorgster komen die de hele week bij ons zou blijven. Bij thuiskomst stonden mijn ouders op ons te wachten met onze zoon. De eerste ontmoeting was prachtig en super emotioneel. Maar een moment die ik in mijn hart koester. Vervolgens kwamen mijn schoonouders en kon ik mijn verhaal over de bevalling vertellen.

De dagen erna
De eerste nacht met onze kleine meid ging eigenlijk best goed en wij hebben redelijk kunnen slapen. De ochtend erna kwam onze kraamverzorgster Sandra, een lieve spontane en gezellige vrouw. Lichamelijk ging het ook goed met mij, de spierpijn was flink aanwezig en mijn onderkant voelde flink beurs maar ik kon redelijk zitten en zat/lag gezellig beneden op de bank. De zorg van onze zoon nam mijn vriend even op zich en natuurlijk kwamen de opa’s en oma’s op visite. Wij werden met zijn allen flink in de watten gelegd en verzorgd. En in de dagen die erop volgde merkte ik dat ik stapje voor stapje mijzelf lichamelijk beter ging voelen.

De kraamtranen
En toen was er dag 4, de dag van de stuwing en de tranen. Nu moet ik toegeven dat ik de hele week vrij emotioneel was en flink heb lopen huilen. Vooral van geluk! Maar dag vier deed er even een schepje bovenop. Zo kreeg ik een leuke ballon toegezonden met een lieve kaart en ik heb nog nooit zo hard om een ballon gehuild. En dit is allemaal prima, ik heb het over mij heen laten komen en uiteindelijk gaat dag vier ook voorbij. En na dag vier merkte ik dat ik steeds een beetje sterker werd. De spierpijn trok weg, de pijn aan de onderkant was een stuk minder en ik on echt alleen maar intens gelukkig zijn en genieten van mijn kinderen en lieve mensen om mij heen.

Afscheid van onze kraamverzorgster
Na acht dagen kwam er een einde aan de kraamweek en dat was toch echt even slikken. Mijn kraamverzorgster was werkelijk war een schat van een mens! Ze heeft mij zo goed geholpen, adviezen en zelfvertrouwen gegeven en ik heb heerlijke gesprekken met haar gevoerd. Maar aan de andere kant waren wij er als gezin ook aan toe om het zelf te gaan doen. Ons eigen ritme vinden en echt als gezin onze draai te gaan vinden.

Mijn kraamtijd is een mooie week geweest en ik kijk hier met een heel fijn gevoel aan terug. Een week waarin ik werkelijk op een roze wolk heb gezeten die ik tijdens mijn eerste bevalling niet heb mogen ervaren. Meer hierover zal ik binnenkort in een blog delen. Want ook dat ik belangrijk om te vertellen.

Hoe is jullie kraamweek geweest? Een roze wolk of een lastiger begin. Deel jouw ervaring in de comments hieronder.

Liefs,

Celine

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *