Mommy Personal: Het eerste bezoek aan het consultatiebureau met onze zoon

Voor vele moeders zal het een spannend moment zijn wanneer je voor het eerst met je kleintje naar het consultatiebureau gaat. Wat was mijn ervaring en hoe heb ik mijzelf voorbereid op het eerste bezoek zal ik hieronder vertellen.

Ons eerste bezoek
Tijdens de kraamweek krijg je een huisbezoek van de wijkverpleegkundige. In dit gesprek wordt je bevalling besproken en hoe het tot nu toe met jou en je kleintje gaat. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt voor het moment dat je kleintje ongeveer vier weken is voor het eerste medische bezoek. Het eerste bezoek vond ik ontzettend spannend omdat je dan weet of je kleintje goed eet doordat het gewicht wordt gechecked en of hij geen “complicaties” heeft. Bij binnenkomst mochten wij onze kleine uitkleden en werd hij gewogen en gemeten. Vervolgens gingen wij naar de kinderarts die onze kleintje verder medisch ging onderzoeken. Tijdens het onderzoek kijkt de arts of de beentjes goed bewegen, zijn schoudertjes goed zijn enzovoorts. Het onderzoek duurt een klein kwartiertje. Vervolgens is er tijd voor onze vragen. Gelukkig was alles goed!

Wat neem je mee?
– een lijstje met vragen die je wilt stellen aan de arts
– een schone luier en billendoekjes
– een badcape om je kleintje in te wikkelen na het weegmoment.
– een flesje met wat borst of flesvoeding, mocht je lang moeten wachten en je in de knoei komt met je voedmoment.
– eventueel een speentje en knuffeltje

Dit zijn de dingen die ik heb meegenomen voor het eerste bezoek. Binnenkort als onze dochter geboren wordt beginnen we weer van voor af aan! Gelukkig is onze ervaring positief en kijk ik hier niet tegenop.

Hoe was jullie eerste ervaring met het consultatiebureau? Hebben jullie nog tips ter voorbereiding van het eerste bezoek? Laat het mij weten in een reactie hieronder!

Liefs,

Céline

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *