Mommy Fit: Cursus Zwanger en Fit

Ik een zwangerschapscurus doen? Wel nee joh! zei ik aan het begin van mijn zwangerschap. Dat is helemaal niks voor mij. Maar na 24 weken ben ik toch gezwicht en wat ben ik blij dat ik ben gegaan! Lezen jullie gezellig mee? Dan vertel ik over mijn ervaring met de cursus zwanger en fit tijdens mijn eerste zwangerschap. 

Dat ik een zwangerschapscursus zou gaan volgen had ik van te voren niet gedacht. Het leek mij gewoon niet iets voor mij. Ik had namelijk een beetje een vertekend beeld met puffende dames en “zen oefeningen”. Ieder zo zijn ding hoor! Begrijp mij niet verkeerd maar dat trekt mijn aandacht niet. Toen ik met 24 weken bij de verloskundige zat en mijzelf toch graag wilde voorbereiden op de bevalling en mijzelf lichamelijk wat fitter wilde voelen kwam zij met een foldertje zwanger en fit

Toen ik thuis kwam ben ik dit eens gaan opzoeken en ik werd eigenlijk meteen enthousiast! Sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut in groepsverband met andere zwangere dames. De cursus gaf niet alleen vóór de bevalling begeleiding maar ook 3 maanden na de bevalling zodat je na de bevalling ook weer aan je fitheid en gezondheid kunt gaan werken. Nou dit sprak mij zeer zeker aan, dus ik dacht ik ga gewoon een afspraak maken voor een intake gesprek en ik kan altijd nog nee zeggen. 

Tijdens het intake gesprek bespraken we wat precies de bedoeling is en hoe de les in elkaar zit. Nou dat ziet er als volgt uit. 

  • 10 min warming up
  • 20 min cardio
  • 20 min krachttraining in groepsverband met de bal, elastieken en gewichtjes
  • 5 min coolingdown
  • 5 á 10 ontspanningsoefeningen

De cursus heb ik tot 38 weken vol kunnen houden en wat vond ik het heerlijk!  Het was niet alleen gezellig met de andere dames maar je doet de oefeningen lekker op je eigen tempo en je bent goed in beweging. Ik ben ontzettend blij dat ik dit ben gaan doen! En ik moet zeggen dat ik de ontspanningsoefening ook heerlijk vond. 

Nu in voor de tweede keer zwanger ben wilde ik heel graag weer de cursus gaan doen omdat het mij zo goed is bevallen. Helaas heb ik flinke bekkeninstabiliteit en kwam ik bij de bekkenfysiotherapeut terecht en was het niet verantwoord om deze cursus te gaan doen. Ik zal binnenkort meer vertellen over de bekkeninstabiliteit en welke invloed dit heeft op mijn zwangerschap.

Welke cursus hebben jullie gevolgd tijdens jullie zwangerschap? Laat het mij weten in de comments hieronder.

Liefs,

Céline

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *