Mommy DIY: Trakteren

Een paar maanden geleden werd onze kleine man 1 jaar! Wat een mooie mijlpaal was dit zeg! Wat een bijzonder mooie ervaring en wat is het jaar voorbijgevlogen! Bij jarig zijn en naar het kinderdagverblijf gaan hoort natuurlijk trakteren. De traktatie die ik heb gemaakt laat ik vandaag aan jullie zien. 

Onze kleine man gaat 1 keer per week naar het kinderdagverblijf, dus leek het mij leuk om een kleine traktatie te maken. Niet te moeilijk en ook geschikt voor  de kleine kindjes op de groep! Laten we gauw beginnen.

Wat heb je nodig: 

– Een computer met printer ( of grote stickers, of kindertijdschrift waar je een plaatje uit kunt knippen.
– Schaar
– Lijm
– Toetjes. ( ik gebruikte de toetjes van néstle want die zijn buiten de koelkast houdbaar.)
– Inpakfolie
– Kleine voorleesboekjes
– Lintjes

Stap 1
Ik ben begonnen met het zoeken naar een leuke afbeelding op google. Onze kleine man is gek van de Teletubbies dus ik vond het leuk om een afbeelding van Po te gebruiken. Op de afbeelding typte ik in WORD vervolgens “ Hoera 1 Jaar”. Mocht je geen toegang hebben tot een printer of computer dan kun je altijd stickers gebruiken of plaatsjes uit een kindertijdschrift knippen.

mama-trakteren-jarig
(bron foto:Pinterest)

Stap 2.
De afbeelding printte ik vervolgens uit op fotopapier. Door het op fotopapier uit te printen is de afbeelding veel steviger en kan tegen een stootje, geen overbodige luxe met kleine handjes. Vervolgens zet je het toetje op de kop en plak je de afbeelding hier tegenaan.
“ Mocht je geen toegang hebben tot een printer of computer dan kun je altijd stickers gebruiken of plaatsjes uit een tijdschrift knippen en deze vervolgens op het toetjes plakken.” 

  

Stap 3. 
Vervolgens laat je de lijm even drogen, plats het boekje bovenop het toetjes en dan is het inpakken maar! Wat folie eromheen met een leuk strikje en je hebt een leuke traktatie!

mama-trakteren-jarig

Zo heb je in een handomdraai een leuke traktatie gemaakt! Trakteerde jullie kindjes met hun eerste verjaardag? Laat het mij weten in een reactie hieronder!

Liefs, Céline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *