Mommy Work: Fulltime, Parttime of stoppen met werken?

Als je zwanger bent sta je op een gegeven moment voor de keuze samen met je partner wat jullie gaan doen op het gebied van jullie carrière. Gaan jullie fulltime of parttime aan de slag? Of kiezen jullie ervoor dat een van jullie gaat stoppen met werken? Die keuze hebben mijn vriend en ik ook moeten maken. En ja, ik ben een werkende mama en graag vertel ik jullie hier meer over.

Wat natuurlijk een heel belangrijk punt is, is jullie inkomen. Want ja, de vasten lasten moeten betaald worden. Daarnaast wil je natuurlijk ook wat ruimte hebben om fijn te leven. Daarnaast kunnen jullie ook vanuit een persoonlijk voorkeur ervoor kiezen om fulltime te gaan werken of om juist te stoppen met werken. Iedere keuze is persoonlijk en sommige van ons zullen gedwongen worden een keuze te moeten maken waar jij/jullie misschien niet helemaal achter staan.

Wij hebben ervoor gekozen dat ik twee dagen ouderschapsverlof zal opnemen voor 1 jaar. Dit houdt in dat ik 24 uur per week aan de slag ga. Persoonlijk vind ik dit een fijne keuze en sta ik hier volledig achter. Wat wij hebben gedaan om tot deze keuze te komen is onze financiën op een rijtje zetten. Wat zijn de kosten voor de kinderopvang en wat gaat het kosten als ik minder ga werken. Soms kan het namelijk goedkoper zijn om minder te gaan werken dan meer te gaan werken in verband met de toeslagen van de Belastingdienst. Ik heb een overzicht gemaakt in een tabel met behulp van Excel met daarin de inkomsten en uitgaven en deze met elkaar vergeleken en zo hebben wij de beslissing genomen. 

Hoe hebben jullie de keuze gemaakt wie hoeveel gaat werken? Of zijn jullie beide verplicht moeten blijven werken in verband met de financiën? Hebben jullie misschien nog tips voor de aanstaande mama’s en papa’s? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

Liefs,

Céline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *